Aveda

Aveda natuurlijke producten

AVEDA werd in de jaren zeventig opgericht door Horst Rechelbacher. Een steeds groter wordende petrochemische industrie en de oprechte zorg voor mens en milieu lagen aan de basis van Aveda. De naam Aveda is een afkorting van het woord “ Ayurveda “ en staat voor een vijfduizend jaar oude wetenschap die zich bezig houdt met de wijze waarop men lang en gezond, in harmonie met de natuur, kan leven.

Aveda gebruikt deze wetenschap bij het ontwikkelen van haar producten en zoekt constant naar het beperken van de negatieve invloed die productie met zich meebrengt op onze omgeving en specifiek op ons milieu. Op deze manier tracht Aveda in evenwicht met de natuur te functioneren.

Om de afvalstroom zo veel mogelijk te beperken, wordt gebruik gemaakt van recyclet plastic,papier en karton. Tevens streeft Aveda ernaar de verpakking van haar producten tot een minimum te beperken.

Aveda producten bestaan hoofdzakelijk uit “ pure “ bloemen en planten. Eén van de belangrijkste eisen van Aveda is dat deze bloemen en planten organisch gekweekt worden. Hetgeen betekent dat er geen petrochemische meststoffen, pesticiden of onkruidverdelgers gebruikt mogen worden.

Een team van Aveda is constant op zoek naar beschikbare eeuwen oude kennis bij inheemse beschavingen. Aveda gaat een partnership aan met deze volkeren. Dankzij hun kennis is Aveda in staat om nieuwe producten te creëren en / of verbeteringen aan te brengen. In ruil hiervoor wordt de economische situatie van deze volkeren verbeterd, de overdracht van hun grote kennis wordt beloond en er wordt gezorgd dat hun traditionele manier van leven in stand gehouden kan worden.

Samenwerking met Aveda

De kappers van GRAZ werken samen met Aveda; wat voor u als gast betekent dat u wordt verzorgd en behandeld met natuurlijke kappersproducten.
Deze producten bevatten het grootste percentage natuurlijke ingrediënten in de haar- en cosmeticawereld.

U kan de Aveda producten ook bij GRAZ aankopen om uzelf thuis te verwennen.

AVEDA verzorging voor mannen
AVEDA bloemen geuren